fredag 24 september 2010

Resa


Inlägg #1

Szécsényi badet väntar på mig!

Åter till Sverige 7/10-10



Inlägg #2
Jag har just nu lämnat min plats i himlen till en trevlig kvinna från Jehovas vittne, som hade ringt på min dörr idag.
Hon ville diskutera Bibeln med mig och jag sa att "vet du vad, du kan få min plats där uppe om jag kan få slippa att diskutera det med dig". Hon blev väldigt förvånad, det syntes på hennes min. Hon kanske var tacksam för det, vad vet jag?
Jag undrar bara ... finns det ångerrätt till sådana här saker?
Smile! / Márta









måndag 20 september 2010

Vad är då en människa?


Idag är det som om att någon hade sparkat ut mina fötter under mig och som om jag hade ramlat på marken med en dunst. Kaaboom! Statistiken visar att SD i Borås kommun har fått 7,1% röster (en ökning med +3,8% sedan 2006).
Hittills har jag inte brytt mig om politik, men jag är en människa som vill bli accepterad som människa i första hand. Vem kan jag lita på i fortsättningen? Hur blir jag bedömd i mitt yrke, mitt liv, arbete, fritid, träning och när jag handlar mat eller i granskapet?
Vilka är det som har röstat emot mig och mina ödeskamrater? I vilken sammanhang träffar jag dessa människor?
Ja, ja jag är då vit och blåögd iallafall, exemplarisk arisk ras. Hur skulle jag bli bedömd av nazi Dr Mengele? Jag skulle klara mig fint ... men ...
...vad är då en människa är det hennes nationalitet, eller hennes hudfärg, eller sättet hon pratar eller uppför sig? Det är mina tankar för idag och för morgondagen!