fredag 17 oktober 2014

Borås, Brämhult

Ösz / Hösten







Milyen nagy variáció van ilyenkor az égbolton, ha jobbra nézünk sötét felhö, ha balra nézünk világos az égbolt. Attól függ mit akarunk meglátni, a sötétet avagy a világosat. Így van ez az életben is, a szemlélötöl függ mit látunk meg.
A kedömet egy kicsit áthorgoltam, vagyis még hozzá horgoltam egy kicsit, hogy nagyobb legyen és hozzá kötöttem egy szegélyt is.

Variationerna var många, när man tittade på himlen idag. Ena sidan mörker och andra sidan ljust. Det är som livet självt, det är betraktaren som avgör vart man vänder blicken åt det ljusa eller åt det mörka?
   Jag hade virkat en sjal tidigare förra året och nu har jag virkat på en bit så att sjalen har blivit lite större samt har stickat på ytterligare en kant.

Love
Márti

söndag 12 oktober 2014

DIY

Horgolt párna / Virkat kudde








 Végre elkészültek a párnák!

Az egész úgy kezdödött, hogy meg akartam tanulni a cikk-cakk minta horgolását. Aztán láttam az African Flower mintát, volt is maradék pamutom amit illett már elhasználni, mielött újjat hozok haza. Amikor a két horgolt szépség elkészült, akkor meg azon tanakodtammi legyen a párna hátsó része?
  Az nap amikor a férjem ingeit szortíroztuk (kifogyta a nagy ingeket) akkor gondoltam hogy az ingek anyaga és a gombos részek tök jók lesznek a párna csik-csuk részére. Mivel egy kicsit lusta vagyok.
Tehát két ing adva, a varrógép adva és a gyakorlási horgolt minták készen voltak.
Itt már javában ösz van, de érdekes módon még nincs hideg. Amíg ilyen idö van még tudok motorozni is...

Kuddarna är klara!

Det började med att jag ville lära mig att virka vågmönster och African Flower mönster. Det gjorde jag, då hade jag fått en idé att använda dessa prover till en kudde. En riktig DIY projekt.
 Min man som lyckades gå ner i vikt hade några klädplagg som jag kunde använda som bakstycke till dessa kuddar. Tänkt är gjort. Nu är kuddarna klara.
Nu har jag gjort några fancy foton också som man gör i denna bloggvärld. Det regnar i Borås,men det är fortfarande MC-väder ...

Márti