lördag 14 augusti 2010

Var är demokratin?

Jag hörde på nyheterna idag att partierna kommer att styra centralt vilka åsikter/svar som skall föras ut till folket. Centralt styrd information och demokrati med yttrandefrihet är två skillda saker! Tänk på det när ni röstar!
Ingen skall styra våra tankar och åsikter, annars är det diktatur!

Skurkar faller inte ner från skyn, inte heller stiger de upp från jorden som onda andar. De är produkter av en felaktig social ordning och varje medborgare är därför skyldig till deras existens.
Mahatma Gandhi

Nu till något roligt:
Min dotter har också börjat att blogga: http://illermamma.blogg.se
Mindenkinek jót kívánok! (Jag önskar allt väl till er!)

fredag 13 augusti 2010

Ledighet, återhämtning

Huvudvärken i förgår berodde nog på åskoväder bla. Det känns bättre idag.

Det finns fortfrande blåbär på våra amerikanska blåbärsbuskar, det är värre med hallonbuskarna. Jag plockade de sista krusbären idag.

Låt mig citera Nalle Puh;

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.

A.A. Milne

söndag 8 augusti 2010

En trevlig eftermiddag

Vi var bjudna till en landsaman till mig på lunch och det var mycket trevligt. Dessvärre fick jag huvudvärk redan hos henne, jag vet inte varför. Det lägger nog sig efter ett par timmar får vi se...

Min dotter kommer hem från Manchester idag, det är kul. Sonen och svärdottern tittar förbi också om en liten stund, -det blir också skoj.

Imorgon skall jag läsa färdigt min bok som är så bra! Här får ni lite boktips:

Anita Amirrezvani; Flickan som vävde sidenmattor.

Författaren är debutant, hon skriver om Persien, men är bosatt/uppvuxen i USA. I den boken kan man lära sig mycket om den persiska kulturen och kvinnosynen. Man skaffar sig bra förståelse för hur saker och ting fungerar vid möte med dessa familjer.

Olvasni jó! (Läsa är roligt!)