söndag 5 januari 2014

Soup

Csirke leves / Kyckling soppa

Hozzávalók:

 
    1 egész csirke, ez most pont töltött csirke amit látsz.
    3 sárgarépa
    2 fehérrépa
    1/2 zellergumó
    2 gerezd  fokhagyma
    1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika
    1 db kisebb karalábé
    cérnametélt
    petrezselyemzöld aprítva

    bors
    tört chili
    1-2 db tyukhúsleves kocka (házi, vagy E-számoknélküli)
    csipet kurkuma vagy sáfrány

Elkészítés:

Hideg vízben tesszük fel főni a töltöttcsirkét, a zöldségféléket, a fokhagymát, a vöröshagymát, aminek csak a legkülső héját szedjük le, enyhén sózzuk, borsozzuk. Amikor forrni kezd, akkor alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amig a hús puhára nem fő, de formáját, állagát megtartotta. Adhatunk hozzá leveskockát, és ha szükséges, utánízesítjük. 

A töltött csirkehúst kiszedjük a levesből és külön tálaljuk, és második fogást készítünk vele, pl. körítéssel.

A külön megfőzött cérnametélttel tálaljuk (én tésztát vagyis szénhidrátot nem eszek) , megszórjuk friss petrezselyemzölddel, aki szereti a csípőset, tegyen a levesbe tört chilipaprikát.

Jóétvágyat!

 
Márti
 
 

Kyckling soppa

 
Ingredienser:
    1 hel kyckling, gärna med fyllning i
    3 morrötter
    2 pasternacka
    1/2 selleri
    2 vitlök1 lök
    1 st grön paprika
    1 st mindre kålrabbi
    pasta
    hackad bladpersilja
    salt
    svartpeppar
    chili flingor
    1-2 st hönsbuljong (utan E-ämnen)
    liten nypa curcuma  eller safran

Gör så här:

Lägg den färdig fyllda kycklingen i kallt vatten, samt alla grönsker, vitlöken, löken och salta, peppra. När allt börjar koka, sänk värmen och koka soppan tills köttet är färdigkokt. (inte sönderkokt). Lägg i hönsbuljongen och fortsätt och koka. Smaka av och krydda efter smak. 

Ta ut den fyllda kycklingen och koka grönsker till och ät gärna som huvudrätt.
Strö på hackad bladpersilja innan du serverar soppan och servera med pasta. (Jag undviker pasta, - kolhydrater).
 

Smaklig måltid!

Márta