lördag 16 oktober 2010

Portugal 15:e oktober

Hej alla snalla lasare! Det har ar fantastiskt att att uppleva, att leva med den vanliga Portugesiska folket sa nara inpa.

Idag har vi besokt staden Lagos som har fantastiska strander och utfycktsstallan. Vi har traffat en "a big runner Carlos Cabral" som man har dopt en stadion efter i Lagos. Vi lunchade ihop pa ett stalle som var fri fran turisterna. (vi var ju lokalfolket...) Jag kan saga att Portugeserna tjanar lite forhallandevis till Svenskarna men dessa manniskor vi traffade var sa givmilda, sa gastvanliga att man far tarar i ogonen. Det finns tiggare har tex sittande framfor kyrkan men samtidigt sa ar manniskorna fulla av hope och liv och gladje!

Naturen ar fantastisk, jag rekommenderar alla att besoka Portimao, Praia Roche , Faro och Lagos med omnejd.

Ikvall traffade vi Daniel Ricardos grannar som kom ut med 2 barn och 2 hundar, kl 22 och bjod oss pa fikon och hembrant (ja, ja jag dricker fortfarande inte!) flickorna hade ritat blommor till mig och forsokt att lara mig ord pa Portugesiska.

Familjens pojk Pedro (28 ar) visade fina konstnarliga bilder han hade tagit i naruren. Blommor och insekter bla. Han laser till "Garderner", alskar plantor och vaxter.

Frun i huset, Ana Bela lagar sa god mat sa jag langtar inte hem alls! Folket i Portimao ater fisk eller det havet bjuder pa varje dag. Alla ser halsosamma ut, det ar bara utlanningar som ar feta har! (och vissa Ungersk-Svenska turister).


Till alla dar hemma, fortsatt och skrapa bilrutorna lite till, jag kommer val hem pa sondag och halper till

måndag 11 oktober 2010

Portugal


Harry och jag skall hälsa på våra Portugisiska vänner några dagar. Bilden är från Praia Rocha, Portimao, Algarve
Just nu är det ca 19-20 grader där.

Portugal 13-17 oktober 2010