torsdag 24 oktober 2013

Gyönyörü idöszak ez

Egy keveset ügyködtem a kertben is ...

Nagyon kevés virág marad meg ilyenkor összel itt északon igaz, hogy idén október vége felé sokkal melegebb van mint általában. Egy kis csendéletet szerkeztettem itt magunknak ami örömet fog adni, majd az elsö hóesés táján. A szívet, fából készítette a lányom decoupage technikával.
 

Boråsi Városháza

Gondoltam munka után bemegyek a tölünk kb 6 km levö centrumba egy-két dolgot elintézni. Busszal nagyon kényelmesen eljutok mindenhová. Meglepö módon ezt a graffity falfestést még eddig nem vetem észre, egy garázs falára festették. A lovakat úgy hívják, hogy "dalahästar", ezt a motívumot tradiciónálisan kézzel festik fára. 1600-as években kezdtek ilyen falovakat festeni, amit majdan gyertyatartónak használtak. A "fény hordozójának" hívták. A ló a Vikingek szent álata volt az Asa-hit szerint.

Szép álmokat kívánok mindenkinek, én folytatom a poncsómat, amihez beszereztem még két gombolyag fonalat a horgoláshoz, mert az elsö elfogytán észre vettem, hogy "hoppá nem lesz elég"!
Elöre is köszi Mrs Yarnart az ötletért!

Márti
 

Decoupage és zene

Decoupage 

Olyan jó dolog amikor a gyerekek kihozzák önmagukból azt a lappangó esztétikai értéket - ami bennük rejlik. Büszke vagyok rájuk!
 
A lányom gyönyörü decoupage technikával készít köveket, fára szintúgy dekorácókat varázsol. Üdvözlölapokat, meghívókat, ezen kívül bör ékszereket készít hobbyból. ♥ 
 

 Zene

A fiam ügyesen gitározik, már két lemezük jelent meg, természetesen megértem aki nem tudja értékelni ezt a zenei stílust, de hiszen haladni kell a korral. Elsö lemez. Második lemez.
 

 Kívánok mindenkinek kikapcsolódást, úgy kézimunkával, mint zenehallgatással.
  Márti

onsdag 23 oktober 2013

Szappan és horgolt sál

Munkába menet


Horgolt egyszerü sál kiengedve.

Benke Erika szappana
A legegyszerübb sál amit eddig horgoltam.
Ezen az úton közlekedek a munkahelyemre.
 A fennti szappant Bakó Katalin barátnömtöl kaptam.  Amit Benke Erika készített, ez éppen körömvirág szappan. A barátnöm horgolta hozzá a szép tokját. A sálam egyszerü láncszmekböl horgoltam most nyáron,. Most utólag, talán nagyobbra kellet volna horgolnom, de ennyi fonalam volt - hiszen maradékból csináltam. Sokszor gyalogolok munkába, mert azt vallom, hogy mozogni kell. Az emberi test mozgásra termett.
 Tegnap lefotóztam (mobil képek sajna) az egyik útszakaszt munkába menet, ugye milyen nyugtató? Az úton eröt nyerek a sokszor fizikailag és szellemileg egyaránt nehéz munkámhoz.

Minden szépet és jót kívánok!

Márti

tisdag 22 oktober 2013

Utazás

 
 
   

Avagy a kép kavalkád.
A virág a kertemben termett Otilia barátnöm jóvoltából már a harmadik évben elszórja magvait ugyanarra a helyre. Az utolsó nyíló szálakat vázába tettem, a konyhában gyönyörködtünk benne. Nemsokkal késöbb, jobban mondva rá pár nappal elutaztunk Magyarországra.
A két éjszakai kép Újpalotát mutatja be (XV.ker) by night. Telihold volt az éjszaka ami egy gyönyörü misztériumot adott a kép hangulatának. New Yorknak is elmehetett volna.
Ami a szölöt illeti (Othello fajta), az a nagynéném kertjében termett, svéd szemmel nézve kuriózumnak számít.
A bejárati ajtót illetöleg, itt szintén egy másik nagynéném lakik, nézzétek meg azt a csodálatos famunkát! Ilyen gyöngyszem, építészeti kiegészítöt ritkán látni.
 
Végülis az utolsó itteni (értsd svédországi) képpel búcsúzom mára.
 
Soha nem szabad feladni a játékhoz való kedvet, spontánul élve szép az élet!
 
Márti 

Tipp: My Rose Valley  jó leírás a nagyikocka összehorgolásához /angolul/.

måndag 21 oktober 2013

Töröm a fejem


Kész lett a cikk cakk mintás párnám eleje, vagy inkább hullámos mintásnak írjam? Ez az elsö ilyen mintával készült horgolmányom. Bevallom kezdö vagyok horgolásban, de annyira jó magyar bloggokra találtam, hogy megjött a kézimunkához a kedvem. Hát bevallom az íráshoz is, - amikor az idöm úgy adja. De tulajdonképpen két dolgon morfondírozok most. Azt tudom, hogy párna hátoldalát anyagból szeretném varrni, gondolom az öt szinböl kellene egyet kiválasztanom hozzá. Melyik legyen?
A másik dolgot már villámgyorsan megoldotta az itteni szeszélyes idöjárás, a gereblyézést.
Esik az esö.

Így akkor indulandusz lassan munkába inkább. Délutános vagyok, vajon hány baba születik ma?

Kellemes további napot!

Márti