torsdag 21 november 2013

Sütemény / Kaka

Málnás barlang / Hallongrottor 



Svéd Málnás barlang

Hozzávalók:

200g szoba hömérsékletü vaj
1dl kristálycukor
1 teáskanál vanilia cukor
4½ dl liszt
1 teáskanál sütöpor
1 teáskanál örölt fahéj
3/4 dl málna dzsem

Keved össze a szoba hömérsékletü vajat a cukorral. Keverd össze a száraz hozzávalókat. Dolgozd össze az egészet és gyúrj egy hosszukás rudat és vágd fel 30 darabba. Tedd darabonként a papírba és gyomd meg az újjaddal hogy egy méllyedés alakuljon ki amibe a málnadzsemmet teszed.
200 fokon 12 perccig süssd!

Hallongrottor

Ingredienser:

200g rumsvarmt smör
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk kanel
3/4 dl hallaonsylt

Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Arbeta ihop till en deg, rulla ut degen till en längd och dela den i 30 bitar. Lägg ut bitarna i papper form och gör en födjupning i varje, där sylten skall vara.
Grädda i 200 grader ca 12 minuter.

Jóétvágyat!  Smakligt måltid!

Én édességet nem eszek, ezt a finomságot a családomnak és a vendégeknek csináltam. Az én éltformám a paleo étrend de ezt nem eröltetem a környezetemre./ Jag äter inte socker och vitt mjöl, men jag tvingar inte mitt sätt att äta på mina närmaste.

Márti