fredag 6 augusti 2010

Krama någon, vem som .... :)) del 2

Tänk vad nattvilan kan göra mycket! Mina tankar är klarare än opalstenen. Igår var min dotters väninna Tünde hos mig, det var skönt att få prata med henne lite. Vi hälpte varandra på något sätt och se saker och ting på annorlunda belysning.
Olika generationer borde träffas mer och utbyta tankar, då skulle världen se bättre ut. Idag blir det träning!
Jag fick några reaktioner på förra inlägget som gjorde att jag kommer att försöka inte skriva mera om mitt arbete. "Stackars dig"- var det sista jag behövde bla.

Robert Redford är fortfarande läcker!

onsdag 4 augusti 2010

En barnmorskans bekännelse...

Min dotter är i Manchester för tredje gången hos sin blivande svägerska Tess, se hennes blogg; http://www.mysteriousme.blogg.se/

Vad jag känner mig utarbetad!Det var ett tag sedan kände mig så trött efter jobbet så att jag är på gränsen till kollaps. Förut kunde jag komma hem och ändå ta min träningsväska och köra en timme spinning och 30 min core, men nu under sommaren när jag (och alla mina arbetskamrater) har så mastig arbetsbörda och är jag så rädd att göra fel. Det finns inte kraft för självvård!
På fredag är jag ledig, då måste jag samla mig igen och mobilisera mina krafter till träningen, annars orkar jag inte fortsätta i den takten som förväntas av mig.

Az viszont katasztrófa lenne! (Det skulle vara katastrof!)

söndag 1 augusti 2010

Plötsligt är det sommar igen år 2010!

Jag läste på text TV igår att flera svenska sjukhusdirektörer får 21%-ig lönelyft.

Vilket innebär att dessa oersättliga människorna får löneförhöjning på en summa högre än vi får per månad på arbetsgolvet. Som i sin tur betyder en vinkling till oss vanliga dödliga individer att vi är idioter som tänjer oss till bristningsgränsen för att avdelningen skall fungera på sommaren, då administratörer planerar fel i verksamheten och missar att annonsera efter sommarvikarierande personal. Medan vi i patientnära vården offrar vår familj och sinnesro för jobbet för en liten bidrag per månad eller just den summan som direktörerna har fått som löneförhöjning.

Hur mycket mer värt är en pappersvändarens arbete jämfört med en barnmorskas?
Var är rättvisan?
När kan vi ta ut våra lagliga inarbetade semester tillsammans med vår familj?


Hol van itt az igazság? (Var är rättvisan?)