Schwarzwaldtårta (LCHF)
Denna skapelsen gjorde jag på min son Simons 26-årsdag idag.
Detta behövs:
3 dl hasselnötskärnor
1 dl stevia strö
3 äggvitor
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Granering:
1 hg 70 % choklad och kakao
2 tsk vaniljsocker
Granering:
1 hg 70 % choklad och kakao
1 Mal nötterna och blanda dem med stevian. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i nötblandningen.
2 Rita en cirkel på bakpapper.
3 Bred ut smeten jämnt på smort bakpapper till 4 bottnar (25 cm i diameter) och grädda dem i svag ugnsvärme 150 grader i 12 minuter.
4 Lossa bottnarna genast och låt dem kallna. Lägg ihop bottnarna med den vispade grädden och bred även grädde över hela tårtan.
5 Smält chokladen över vattenbad i plastpåse och bred ut den tunt på smort smörpapper. Sporra ut sneda bitar av chokladen innan den stelnat helt.
6 Granera tårtan med chokladbitar och sikta sist över kakao.
7 ... och det viktigaste av allt är att : Tillbringa tid med dina nära och kära, vår gemensamma tid är den bästa investering !
Kram ; Márta