lördag 25 januari 2014

Puff

DIY

Firre pa sittpuff made by bautawitch
Åsa Bautovic képe - bild

Egy ilyen Puff -ra találtam Åsa-nál amire már régóta fájt a fogam, hogy meghorgoljam. Ö ezt a puffot egy vastagabb fajta fonalból készítette amit Hooked Zpagetti-nek neveznek. Ezt a puffot gondoltam, már kimosott, összepecsételt, már kidobásra váró meglevö pamut pólókból készítem el. A munkahelyemen kitettem egy ki lapot ezzel az aranyos cicás képpel és megkértem öket, ha van nekik ilyen pólójuk akkor legyenek kedvesek hozzák be nekem. Egy héten belül annyi összejött, hogy már elég lesz egyre.
---:::---
 Jag har hittat en sort Puff hos Åsa som jag tänkte virka åt mig och mitt barnbarn.  Puffen är egentligen virkad av Hooked Zpagetti, men jag tänkte återanväda material av olika välanvända, urtvättade T-sirtar. Krukset var väl att jag hade inte tillräckligt många kasserade tröjor, så jag bad mina kollegor om hjälp. Inom en vecka kude jag påbörja virkningen.

Egy kis tea, és rögtön jobban megy a munka. Most éppen az African Rooibos tea ami nagyon izlik nekem.
---:::---
Lite the och arbetet löper bättre. Just är det African Rooibos som är favoriten.

Erre nem gondoltam viszont, hogy az ollózás (1cm szélességben) nyomot hagy az újjaimon. Már öszintén mondva untam.
---:::---
Att klippa 1cm ränder var faktiskt kämpigt, mina fingrar blev såriga efter proceduren.




Aztán körbe-körbe horgoltam.
---:::---
Jag virkade runt.

Amikor vége volt egy pólónak akkor összearrtam a végeket.
---:::---
Jag hade sytt ihop änderna.

 
Utólag viszont, egy kerek "sapkát" teszek rá és rávarrom a tetejét. A puffot meg régi párnával, vagy paplannal kitömöm, így csinálta Åsa is.
---:::---
Avslutningsvis jag kommer att virka en rund "lock" som jag kommer att sy på. Fyllnadsmaterialet får bli gamla kuddar och täcken. Så gjorde Åsa också.
Jó horgolást!
Márti