måndag 25 juni 2012

Schwarzwaldtårta (LCHF)

Denna skapelsen gjorde jag på min son Simons 26-årsdag idag.




(10-12 pers) Nog är den bland det läckraste bland tårtor, den klassiska schwarzwaldtårtan med frasga nötbottnar och vispad grädde. Jag använde Stevia som sötningsmedel och 70% mörk choklad.

Detta behövs:

3 dl hasselnötskärnor
1 dl stevia strö
3 äggvitor
Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Granering:
1 hg 70 % choklad och kakao              





1 Mal nötterna och blanda dem med stevian. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i nötblandningen.








2  Rita en cirkel på bakpapper.














3 Bred ut smeten jämnt på smort bakpapper till 4 bottnar (25 cm i diameter) och grädda dem i svag ugnsvärme 150 grader i 12 minuter.







4 Lossa bottnarna genast och låt dem kallna. Lägg ihop bottnarna med den vispade grädden och bred även grädde över hela tårtan.

 5 Smält chokladen över vattenbad i plastpåse och bred ut den tunt på smort smörpapper. Sporra ut sneda bitar av chokladen innan den stelnat helt.


6 Granera tårtan med chokladbitar och sikta sist över kakao.










7 ... och det viktigaste av allt är att : Tillbringa tid med dina nära och kära, vår gemensamma tid är den bästa investering !    
 Kram ;  
Márta




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kedves vagy, hogy meglátogattál.
Tack för att du har besökt mig.